Hardangervidda på langs med 3 hunder!

" Hvor skal turen gå i år da,kjære?
"Tja,Hardangervidda kanskje?"
"Hardangervidda it is ;)" 

Samtalen som satt løst rundt stuebordet en Fredag kveld mellom meg om min samboer. Hundene lå strak ut på gulvet og ante fred og ingen fare om våre turplaner.
Frem med kartet og inn på DNT sine sider for litt innspill og planlegging av turen kunne begynne.
Det ble fort klart at turen starter fra Dyranut. Herfra til skogstuv,Rauhelleren,Mårbu,Kalhovd,Helberghytta og til slutt Gvepseborg. 
Vi har i baktankene og gå Dyranut-Rauhelleren på dag 1 om været er godt ( omlag 8 t gange), men vi tar det litt som faller seg, med hensyn til vær og vind. 
Reisedato er satt til 30 september,og hjemreise 7 oktober. 
En fin tid på vidda hvor man skal være forberedt på alt fra villrein ( Nordeuropas største villreinflokk holder til på Hardangervidda.) til snøstorm. 
Hardangervidda er en spennende plass på den måten, man vet aldri helt hva man skal forvente. 
Det er noe med uforutsigbarheten og det å stadig være forberedt på alt, som jeg finner spennnende. f


Hundene er selvsagt med på laget, som en blanding av turkompiser,samarbeidspartene og en trofast bærehjelp. De elsker å bære kløv, å har gjort det siden de var gamle nok til å tåle belastningen. 
Mine to hannhunder er av rasen Border Collie og storkoser seg med å arbeide på fjell å vidde,like mye som de koser seg på sauejordet, den yngste på 8 mnd har riktignok ikke strater for fult med treningen enda, men viser mye fine takter.
Det blir rett og slett ikke det samme på tur uten disse 4 beinte guttene.  
Med oss er også min samboer og hans Flat tispe "Safira". 
Hun er like godt vant med skog og fjell som guttene mine så sammen er de en fin trio, og til god hjelp både til å passe leirplassen og til å bære utstyr, ja ikke minst funksjonelle som hodepute eller varmeteppe om det er behov for det ;) 

I sekken over hardangervidda har vi med oss telt og sovepose ( ja og alt annet som hører med på en tur)  Teltet er av merket Helsport x-trem og er et meget godt helårstelt fra Helsport.
Vi gleder oss til å teste det over hardangervidda. 
Min pose er av merker Ajungilak Denali 5-season. En pose med både positive og negative egenskaper på en slik tur, men alikevel den posen jeg velger å ta med meg, med tanke på vær og vind i perioden vi skal ut. 
Posen er i overkant lang i forhold til min høyde,så jeg har en egen fleespose nedi Denalien for å ikke bli kald på beina pga tomrommet i posen. 
Posen er også stor i volum og tung på vekt, så eneste grunn til at jeg har mulighet til å bruke denne, er at jeg har 3 hunder og en mann til å hjelpe meg med bæringen. 
Dette er egentlig en pose som egner seg best i pulk om vinteren. 
Alikevel skal man i det minste ikke være redd for å fryse. 
Komfortemp på -25 og en ekstremtemp på -50.

GPS skal også med ( i tilleg til kart og kompass såklart), litt mer om type og hvorfor vi har valgt de merkene vi har,vil komme på bloggen senere. 

Nå gleder vi oss til turen over Hardangervidda,og ser frem til også noen "småturer" i måneden som kommer :) Hilsen fra meg og de 4-beinte =)
 

2 kommentarer

Jeg gleder meg SELVFØLGELIG til å følge deg på ferden, Aina! :)

♥ Lizbethosnes.com - Behind the scenes (ja, jeg kommenterer tilbake!). Vinn gavekort på 500,-

lineinspirasjon

29.08.2012 kl.20:46

Dette er en livsform jeg var stor fan av tidligere, og er det i og for seg fremdeles. Men har en tendens til å velge kun dagsturer i norske fjell nå for tiden. Høres ut som en fantastisk tur!

Skriv en ny kommentar

Aina Emilie - Friluftsbloggeren

Aina Emilie - Friluftsbloggeren

24, Råde

Bloggen om alt annen en rosa perler og prinsessekjoler! Her blir det mer snakk om Hund, fjell,skog,vidde, primus og bål en om kjoler og diamanter. I bloggen kan dere følge med på en hverdag bestående av 3 lidenskaplig lykkelige hunder, turer på fjell,vidde og skog, og ellers andre opplevelser rellatert til hund og friluftliv. Velkommen til Friluftlivsbloggen =)

Kategorier

Arkiv

hits